Kérdésed van, elakadtál?

Nézz körül itt, segítünk megoldást találni a problémádra.

Leggyakoribb kérdések

Hogyan tudom aktiválni a Mesetár előfizetésemet?

A honlapon jelentkezz be fiókodba. Nincs még fiókod? Regisztrálj!
A bal oldali menüsorban válaszd a Kódbeváltást, és másold be a 16 jegyű kódodat az Aktiválókód mezőbe.
Töltsd le, majd lépj be a Mesetár alkalmazásba a honlapon használt e-mail címeddel és jelszavaddal.

Hogyan tudom aktiválni az Ajándékkártyám előfizetését?

A honlapon jelentkezz be fiókodba. Nincs még fiókod? Regisztrálj!
A bal oldali menüsorban válaszd a Kódbeváltást, és írd be a kártyán található 16 jegyű kódot az Aktiválókód mezőbe.
Töltsd le, majd lépj be a Mesetár alkalmazásba a honlapon használt e-mail címeddel és jelszavaddal.

Mi a teendő, ha előfizettem a Mesetárra, mégis azt írja, hogy nincs érvényes előfizetésem?

Először ellenőrizd, hogy azzal az Apple ID/Google fiókkal vagy eszközödbe bejelentkezve, amivel a vásárláskor is voltál. Valamint, ellenőrizd, hogy azzal az e-mail címmel és jelszóval vagy belépve a Mesetár alkalmazásba, amivel a vásárláskor is be voltál lépve.

Hogyan mondhatom le a Mesetár előfizetésemet?

IOS készülék esetén:

Lépj be a Beállítások > [neved] > Előfizetések menüpontba.

Válaszd ki a BOOKR Mesetárat és nyomj az Előfizetés törlése gombra. Az előfizetés az aktuális számlázási időszak végén szűnik meg.

Android készülék esetén: 

Nyisd meg a Google Play Áruházat és válaszd a menüben az Előfizetések lehetőséget.

Válaszd ki a BOOKR Mesetárat és nyomj az Előfizetés törlése gombra. Az előfizetés az aktuális számlázási időszak végén szűnik meg.

Töltsd le a részletes használati útmutatót!

Mi az a BOOKR Mesetár?

A BOOKR Mesetár egy ingyenesen letölthető alkalmazás, amely 2-10 éves korú gyerekeknek szóló digitális könyvtárat kínál.

Hol tudom letölteni a BOOKR Mesetárat? Milyen eszközön használható?

A BOOKR Mesetár ingyenesen letölthető a Google Play, az App Store és a Windows Store áruházakból bármely okostelefonra, tabletre, iPadre, számítógépre és laptopra.

Mit tartalmaz a könyvtár?

Több száz klasszikus és modern gyerekkönyvet digitális változatban, amikhez izgalmas, készségfejlesztő játékok tartoznak.

Milyen korosztálynak ajánljuk a BOOKR Mesetárat?

A könyvtár 2-10 éves korosztály számára tartalmaz népmeséket, verseket, regényeket, novellákat és ismeretterjesztő történeteket.

Hogy tudok regisztrálni/bejelentkezni?

Fiókot létrehozni az applikáción belül és a honlapon is lehetséges egy név, e-mail cím és jelszó megadásával. A jelszónak minimum 6 karakterből kell állnia, ami tartalmaz 1 darab kis- és 1 darab nagybetűt, valamint 1 darab számot is. 

Az előfizetés regisztrált fiókhoz tartozik, így a teljes tartalom eléréséhez be kell jelentkezni a Mesetárba a regisztrációkor használt e-mail címmel és jelszóval.

Tudom korlátozni, hogy milyen könyveket lát a gyerekem?

Igen, a Saját könyvtárra (vagyis a bal oldali nyuszi ikonra) kattintva, a Letöltött könyvek nézetben van lehetőség “Lezárás” opciót választani. Lezárt nézetben a felhasználó csak az előre kiválasztott és letöltött könyveket látja. A “Feloldás” gombra nyomva megjelenik egy számolási feladat, aminek helyes megoldásával lehetséges a lezárt nézetből kilépni.

Mi szükség a teljes tartalom eléréséhez?

Aktív előfizetés. Ameddig rendelkezel előfizetéssel, minden könyvhöz és játékhoz korlátozás nélkül hozzáférsz. Előfizetés nélkül csupán az adott pillanatban ingyenesen elérhető könyvek olvashatóak teljes terjedelmükben.

Előfizetés az alkalmazáson belül és a bookrmesetar.hu Webshop oldalán vásárolható.

Mi szükség a teljes tartalom eléréséhez?

Aktív előfizetés. Ameddig rendelkezel előfizetéssel, minden könyvhöz és játékhoz korlátozás nélkül hozzáférsz. Előfizetés nélkül csupán az adott pillanatban ingyenesen elérhető könyvek olvashatóak teljes terjedelmükben.

Előfizetés az alkalmazáson belül és a bookrmesetar.hu Webshop oldalán vásárolható.

Hol tudok előfizetés vásárolni?

Előfizetés az alkalmazáson belül és a bookrmesetar.hu Webshop oldalán vásárolható.

Milyen előfizetések vannak, és miben térnek el egymástól?

Az alkalmazáson belül három lehetőség közül lehet választani: 1, 3 vagy 6 hónapos hozzáférést biztosító előfizetések. Ezek az előfizetések az áruházakon belül automatikusan megújulnak. A Mesetár tartalmához való hozzáférés a vásárlás pillanatában veszi kezdetét, vagyis attól a naptól számított 1, 3 vagy 6 hónapig van hozzáférésed a könyvekhez.

A bookrmesetar.hu Webshop oldalán három lehetőség közül lehet választani: 3, 6 vagy 12 hónapos hozzáférést biztosító előfizetések. A vásárlást követően e-mailben kapod meg a 16 jegyű aktiváló kódodat, aminek beváltásával veszi kezdetét előfizetésed. Ez a kód bármikor beváltható vagy akár másnak is átadható. Az előfizetések nem újulnak meg automatikusan, és csak a kódbeváltás pillanatában aktiválódnak, vagyis attól a naptól számított 3, 6 vagy 12 hónapig van hozzáférésed a könyvekhez. 

Előfizettem, de csak 7 napig van hozzáférésem. Miért?

Legelső előfizetéskor a Google Play és App Store áruházak biztosítanak egy 1 hetes trial időszakot, amit követően automatikusan megkezdődik a megvásárolt előfizetési időszak, vagyis az adott összeg levonásra kerül. Fizetési kötelezettség nélkül legkésőbb a trial időszak utolsó napja előtt 24 órával lehetséges az előfizetést lemondani.

Minden, amit a aktiváló kódról tudni kell.

Mikor kapok aktiváló kódot?: Akkor, ha előfizetést a honlapon keresztül vásárolsz. A 16 jegyű aktiváló kódot a vásárlást követően e-mailben kapod meg. 

Hol tudom aktiválni?: A bookrmesetar.hu oldalon belépést követően tudod aktiválni. A kódbeváltását követően veszi kezdetét a 3, 6 vagy 12 hónapos előfizetés.

Meddig tudom aktiválni?: A honlapon vásárolt kód beváltásának nincs lejárati ideje. 

Ajándékozható?: Igen, a aktiváló kódot át tudod adni másnak, aki a honlapon regisztrálást/belépést követően bármikor tudja aktiválni a saját e-mail címére.

Több előfizetés is aktiválható egyszerre?

Amennyiben az alkalmazáson belül vásároltál előfizetést, azok nem adhatók össze, mert automatikusan megújulnak. A lejáró előfizetések (vagyis a honlapon vásárolható előfizetések) összeadhatóak.

Hogyan tudom lemondani az aktív, automatikusan megújuló előfizetésemet IOS készüléken?

 1. Lépj be a Beállítások > [neved] > Előfizetések menüpontba.

 2. Válaszd ki a BOOKR Mesetárat és nyomj az Előfizetés törlése gombra. Az előfizetés az aktuális számlázási időszak végén szűnik meg.

Hogyan tudom lemondani az aktív, automatikusan megújuló előfizetésemet Android készüléken?

 1. Nyisd meg a Google Play Áruházat és válaszd a menüben az

  Előfizetések lehetőséget.

 2. Válaszd ki a BOOKR Mesetárat és nyomj az Előfizetés törlése gombra. Az előfizetés az aktuális számlázási időszak végén szűnik meg.

Mi a BOOKR Suli?

A BOOKR Suli egy elsősorban intézmények számára fejlesztett pedagógiai módszertani csomag, amely digitalizált formában mutatja be a magyar nyelv és irodalom tantárgyhoz kapcsolódó kerettanterv kötelező és ajánlott olvasmányait az 1-8. osztályos tanulók számára.

Miből áll a BOOKR Suli módszertani csomag?

Egy animált hangoskönyveket és készségfejlesztő feladatokat tartalmazó mobil- és számítógépes alkalmazásból, valamint, intézmények számára egy kifejezetten pedagógusoknak készült, tanulói tevékenység naplózására szolgáló tanári adminisztrációs felületből.

Milyen könyvek találhatók a BOOKR Suliban?

A BOOKR Suli könyvtára lefedi a kerettantervben előírt törzsanyag és kiegészítő tartalom 70%-át. Többek között olyan versek, mesék, novellák és regények digitalizált változataival találkozhatsz benne, mint a Vuk, a János vitéz, a Mama, az Anyám tyúkja, a Gőgös Gúnár Gedeon, a Kőleves, az Őrizem a szemed, a Családi kör és a Himnusz.

Hogyan épülnek fel a BOOKR Suli könyvei?

A BOOKR Suliban olvasható interaktív történetek ötvözik a hangoskönyvek, az animált e-könyvek és a képességfejlesztő játékok jellemzőit.

Milyen funkciókkal találkozhatsz a könyvtárban?

 • korlátlan hozzáférés 150+ interaktív, animált hangoskönyvhöz

 • állítható hangos felolvasás

 • választható szövegkövetés

 • választható szótagoló funkció

 • 4 db anyanyelvi kompetenciát fejlesztő feladat

 • trófeák gyűjtésének lehetősége

 • ajánlott olvasmányok polc (egyedi olvasási rend)

 • letöltés, offline mód

Milyen feladatokkal találkozhatsz a könyvek végén?

Az olvasmányok végén anyanyelvi kompetenciát fejlesztő feladatok találhatók szövegértés-fejlesztő, szókincsbővítő és helyesírás-fejlesztő fókusszal (pl. mondat-kiegészítés, szinonima/ellentétpár keresés, kvíz, szómagyarázat, igaz/hamis, események időrendbe állítása, szó és mondatalkotás, memória).

Milyen készségeket fejlesztenek a BOOKR Suli könyvei és feladatai?

A feladatok célja olyan kulcsfontosságú készségek fejlesztése, mint a szövegértés, logika, memória, kritikus gondolkodás, finommotorikus mozgás, kreativitás, önállóság, gyors megoldó készség.

Milyen eszközökön használható a BOOKR Suli?

A BOOKR Suli ingyenesen letölthető a Google Play és az App Store áruházakból bármely okostelefonra, tabletre és iPadre. 2022 szeptemberétől pedig már számítógépen, laptopon és interaktív táblán is használható.

Milyen korosztálynak ajánljuk a BOOKR Sulit?

A könyvtár az általános iskola 1-8. osztályos tanulói számára tartalmaz ajánlott és kötelező olvasmányokat digitális formában.

Miért csak a 4. oldalig tudom megnézni a könyveket?

Bejelentkezés nélkül a 4. oldalig van lehetőséged beleolvasni a könyvekbe. Ahhoz, hogy a könyveket teljes terjedelmükben, a hozzájuk tartozó feladatokkal együtt meg tudd nézni, előfizetést kell vásárolnod. Ezt követően jelentkezz be az alkalmazásba egyedi belépési kódoddal.

Hogyan tudom teljes terjedelemben megnézni a könyveket?

Ahhoz, hogy a könyveket teljes terjedelmükben, a hozzájuk tartozó feladatokkal együtt meg tudd nézni, előfizetést kell vásárolnod. Ezt követően jelentkezz be az alkalmazásba egyedi belépési kódoddal.

Hogy tudja gyerekem tanóra keretén belül használni a BOOKR Sulit?

Az intézmények kétféleképpen is meg tudják rendelni a csomagot:

 • A tankönyvjegyzéken keresztül az egész iskolának: ebben az esetben a tankönyvlistán megtalálható BOOKR Class mellé ajándékba adjuk. Tankönyvrendelési kód: MB-87255

 • A bookrsuli.hu oldalon keresztül: közvetlenül tőlünk is lehetőség van hozzáférést vásárolni annyi diáknak, amennyire szükség van.

Nem találod a kérdésedre a választ?